Sănătate

Adina Vălean: „Transportul feroviar este cel mai sustenabil”

Executivul comunitar va continua investițiile în infrastructura de cale ferată „peste tot în Uniunea Europeană”, pentru că transportul feroviar este cel mai sustenabil, a declarat, vineri, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, într-un dialog online cu cetățenii.

„Probabil că există un interes particular pentru companiile feroviare, dar noi privim către toate modurile de transport, iar trenul este o prioritate pentru noi, pentru că transportul feroviar este cel mai sustenabil, în sensul că are emisii puține, transportă volume mari, avem de bine de rău infrastructura, trebuie doar să o modernizăm și să o facem mai deșteaptă. Ce vom face, face parte din planul nostru: să continuăm să investim în infrastructura de cale ferată peste tot în Uniunea Europeană. Cred că o parte din banii de redresare economică ar trebui cu prioritate îndreptați în această direcție pentru că, pe de o parte, se nasc șantiere, se oferă locuri de muncă, este o finanțare sustenabilă”, a spus Adina Vălean, întrebată ce va face Comisia pentru companiile feroviare afectate e criza CoVid-19.

De asemenea, ea a precizat că Executivul comunitar urmărește modernizarea întregului trafic feroviar din UE, atât pentru pasageri cât și pentru mărfuri, deoarece în viitor se dorește “să avem cât mai multe mărfuri transportate pe calea ferată și nu în ambuteiaje rutiere”.

„Am vrea ca în viitor să avem cât mai multe mărfuri transportate pe calea ferată și nu în ambuteiaje rutiere, cu camioane care traversează toată Europa pentru a muta lucrurile din punctul A în punctul B. Sigur, asta nu înseamnă că transportul rutier nu rămâne cu importanța lui foarte mare dar, pe distanțe mari, ar fi logic, și la asta vrem să lucrăm în următorii ani, să existe toate terminalele astea intermodale ca să putem să mutăm marfa pe tren și să o transportăm așa pe distanțe lungi.”
Adina Vălean | comisarul european pentru transporturi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.