Social

Focar de coronavirus în Ocna Mureș. Cinci cadre medicale și 11 pacienți au fost testați pozitiv

Cinci cadre medicale și 11 pacienți de la Unitatea Medico-Socială din orașul Ocna Mureș au fost confirmați cu noul coronavirus, a informat, duminică, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Este vorba despre 5 cadre medicale confirmate, 2 dintre ele confirmate vineri, iar 3 sâmbătă, și 11 pacienți. În prezent, inspectorii DSP fac cercetări cu privire la respectarea normelor în vigoare. La finalizarea anchetelor, vorbim de o anchetă epidemiologică și o anchetă a inspecției sanitare, vom comunica, cu celeritate, măsurile dispuse”, a transmis DSP Alba.

Potrivit sursei citate, cazurile noi depistate pozitiv au fost identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice și a testării extinse.

„Toți pozitivii vor fi transportați la unități sanitare”, au spus reprezentanții DSP Alba, care au adăugat că ancheta epidemiologică vizează depistarea contacților persoanelor confirmate.

Aflată în subordinea Primăriei, Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înființată în 2003 ca instituție rezidențială.

Sâmbătă, potrivit unui anunț făcut de autoritățile locale, erau două noi cazuri de coronavirus în Ocna Mureș. Timp de câteva zile nu mai fusese semnalat niciun caz nou, după ce opt persoane din cele 13 diagnosticate de la începutul pandemiei au fost declarate vindecate. Alte trei persoane, dintre care două din aceeași familie, au decedat.

În total, în județul Alba, potrivit DSP, au fost înregistrate de la începutul pandemiei 249 de persoane confirmate cu noul coronavirus, din care 20 în ultima zi. Dintre acestea, 168 de persoane au fost declarate vindecate, iar 16 au decedat. Sâmbătă au fost prelucrate în Alba 386 de teste.

Numărul total al testelor realizate în județ a ajuns la 11.496, menționează DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.