Mozaic

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru reglementarea situației de alertă

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de lege pentru reglementarea situației de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgență, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru protejarea vieții cetățenilor și a sănătății persoanelor fizice în perioada următoare, pentru reglementarea situației de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgență și, în absența unor reglementări clare de lege în acest context, atât viața românilor, cât și sănătatea lor fizică ar putea fi puse în pericol. De aceea, Guvernul s-a reunit astăzi în ședință pentru adoptarea acestui proiect de lege care a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere și adoptare în regim de urgență”, a declarat Dancă, la Palatul Victoria.

El a precizat că prevederile proiectului de act normativ vizează, în mare parte, chestiuni care „au fost reglementate pe perioada stării de urgență, care vor fi continuate pe perioada stării de alertă și care necesită o reglementare la nivel de lege adoptată în Parlament”.

One Comment

  1. Pingback: Pe durata stării de alertă, masca de protecție devine obligatorie. Unde trebuie purtată – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.