Mozaic

Ce amenzi se pot da după 15 mai?

Foto: Profimedia Images/Xinhua/Avalon.red

Relaxarea măsurilor începând cu data de 15 mai nu îi va scuti pe români de amenzi.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit, luni seară, despre amenzile pe care autoritățile vor să le aplice după 15 mai celor care nu vor respectă măsurile impuse de starea de alertă. Mai mult, Vela a explicat, că cel puțin la metrou, în Capitală, vor fi polițiști care vor supraveghea că oamenii să aibă masca, însă a cerut vigilență și de la cetățeni, sfătuindu-i să sune „instat” la 112 dacă, de exemplu, văd o persoană care strănută în metrou și nu are masca.

Oamenii sunt sfătuiți să sune la 112

„La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți sună instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără masca – n.red.). Dacă nu are masca și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici masca. Noi nu intrăm în cazarmă, vom apară cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și măsuri coercitive pentru fiecare fapta. Am găsit formulă parlamentară pentru a nu intră în conflict”, a explicat Marcel Vela.

Ministrul a explicat că până acum discuția a fost doar despre metrou, însă va urma și o discuție cu privire la transportul public în comun de suprafață. Marcel Vela a vorbit și despre amenzi.

„La intrările metroului vor fi forțe de ordine care nu vor acceptă să între cineva în stația de metrou fără masca. Deocamdată, discuția a fost doar de metrou, nu am avut o discuție și cu transportul public în comun. Ține de autoritățile locale. Probabil vom găsi soluții. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată țară pe ideea că oamenii sunt de rea credință. Cred că se vor liniști când vor vedea că, până săptămâna viitoare, vom avea și măsuri coercitive foarte transparente”, a mai spus Vela.

Totodată, Vela a vorbit și despre amenzile pentru care autoritățile încearcă să găsească un cadru legislativ în această perioadă, oferind câteva exemple concrete de situații, dar nu și de cuantumuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.