Social

Niciun cadru medical de la Infecțioase Alba Iulia nu s-a îmbolnăvit în două luni

Niciun cadru medical din cadrul Secției de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia, care în urmă cu opt săptămâni a fost inclusă pe lista unităților medicale care acordă îngrijiri de specialitate cazurilor suspecte şi confirmate de CoVid-19, nu s-a infectat, în condițiile în care acolo au ajuns 74 de pacienți pozitivi.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres, în cadrul secției, în acest răstimp, au fost internați şi 71 de pacienți suspecți, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieşit negative, se menționează într-un comunicat dat publicității de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

„În total, personalul medico-sanitar din cadrul secției special amenajate pentru tratarea cazurilor de CoVid-19 a beneficiat de 97 de teste pentru depistarea bolii, toate fiind cu rezultat negativ. Practic, toate cadrele medicale au fost testate de cel puțin trei ori, la interval de 14-15 zile, iar în această perioadă se efectuează a patra tură de analize de laborator”, arată sursa citată.

În cursul zilei de luni, au fost declarate vindecate de CoVid-19 şi au fost externate, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieşit negative, şapte paciente, cu vârste cuprinse între 16 şi 57 de ani.

„În total, de la începutul evoluției pandemiei şi până în prezent, la secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia au fost vindecați de CoVid-19 un număr de 33 de pacienți, majoritatea cu forme uşoare şi medii, respectiv cu evoluție favorabilă la tratamentul administrat. La această oră, în cadrul secției sunt internate 11 cazuri diagnosticate cu CoVid-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)”, se precizează în comunicat.

De menționat că 30 din cei 74 de pacienți internați au fost transferați ulterior internării lor la Infecțioase la alte spitale din județ – Aiud şi Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.