Administrație

Directorul Unității Medico-Sociale Ocna Mureș a fost demis

Directorul Unității Medico-Sociale Ocna Mureș a fost demis din funcție, miercuri, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local Ocna Mureș desfășurat „la distanță”, informează primarul orașului, Silviu Vințeler, pe pagina sa de socializare a instituției.

Unul din proiectele de hotărâre supus aprobării a fost și cel privitor la demiterea doamnei Daciana Oprea din funcția de director al Unității Medico-Sociale Ocna Mureș, precizează edilul.

„Propunerea demiterii doamnei Daciana Oprea din funcția deținută la UMS Ocna Mureș are ca motivare procesele verbale de control ale DSP din 2017, 2018 și 2019, prin care se constată nereguli, evidențiate apoi în procesul verbal de control al DSP din 10.05.2020 ca nerezolvate. Unele dintre aceste nereguli au legătură și cu apariția focarului de coronavirus de la UMS Ocna Mureș și în consecință s-a propus ca sancțiune demiterea directoarei unității”, afirmă Vințeler.

Proiectul de hotărâre de demitere a fost aprobat cu 16 voturi „pentru” și unul „împotrivă”, mai precizează primarul.


Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș, amendată de DSP Alba pentru „nereguli grave”


„Deși măsura demiterii este extrem de severă, în condițiile pandemiei și a apariției focarului de coronavirus la UMS Ocna Mureș, acum când orice greșeală în actul medical poate avea urmări nedorite, poate chiar tragice, demiterea este singura măsură normală. Fără a da deoparte meritele pe care doamna Daciana Oprea le are în cadrul acestei unități sanitare, considerăm că și greșelile au prețul lor”, a mai precizat Vințeler.

Consiliu local a fost numit ca director interimar al Unității Medico-Sociale Ocna Mureș, pe o durată de 6 luni, începând cu data de 14 mai, pe Ciprian Orga. Orga este absolvent de învățământ teologic și este președinte al Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș.

One Comment

  1. Pingback: Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș și-a reluat activitatea – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.