Social

Femei din Alba, locuind în străinătate, au fost escrocate prin „metoda accidentul”

Fotografie de arhivă

Două românce care locuiesc în străinătate au fost înşelate prin „metoda accidentul” de persoane care au pretins că sunt cadre medicale sau poliţişti, care le-au spus că rude apropiate ale lor care locuiesc în judeţ au fost victime ale unor accidente rutiere.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii din Alba fac cercetări pentru identificarea unor persoane care ar fi escrocat, prin „metoda accidentul”, cetăţeni români aflaţi în străinătate, invocând faptul că rudele lor din ţară ar fi suferit accidente rutiere şi cerându-le să le transfere bani.

„Două femei, care locuiesc în Serbia, respectiv Spania, au sesizat poliţia cu privire la faptul că au fost victimele unor infracţiuni de înşelăciune. Acestea au relatat faptul că au fost sunate de persoane necunoscute care au pretins a fi cadre medicale, respectiv poliţişti şi care le-au spus că rude apropiate, care locuiesc în judeţul Alba, au fost victime ale unor accidente rutiere, au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, iar asigurarea medicală nu acoperă contravaloarea tratamentelor chirurgicale la care urmau să fie supuse. Escrocii au cerut transmiterea, prin servicii de transfer rapid, a sumei de 675 de euro, respectiv 1.000 de euro, solicitări cărora persoanele apelate le-au dat curs”, se arată comunicat.

Ulterior, după ce au luat legătură cu rudele din ţară, victimele infracţiunii şi-au dat seama că au fost înşelate şi au depus plângeri la poliţie.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor infracţiunii de înşelăciune, în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

IPJ Alba atrage atenţia cu privire la acest mod de operare şi recomandă prudenţă din partea cetăţenilor atunci când le sunt solicitate sume de bani sau date personale.

„Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calități oficiale. Verificați dacă situația relatată este reală. Nu efectuați niciun transfer bancar și nu dați bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră”, recomandă reprezentanții IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.