Mozaic

Nodul de la Chețani de pe Autostrada Transilvania ar putea fi construit de CNAIR

Senatorul liberal Cristian Chirteş a anunțat, joi, că nodul de la Chețani de pe Autostrada Transilvania va fi construit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), astfel încât lotul 3 al autostrăzii, între Iernut şi Chețani, cu o lungime de 17,9 kilometri, să poată fi dat în folosință în vară.

„Aşa cum am stabilit în întâlnirea de sâmbătă, de la Târgu Mureş, cu premierul Ludovic Orban, s-a găsit soluția pentru Nodul de la Chețani de pe Autostrada Transilvania. Acesta va fi construit de CNAIR în regie proprie şi va fi gata în două luni, astfel că, în această vară, cei 18 kilometri de autostradă dintre Iernut şi Chețani pot fi dați în folosință. Până la finalul acestei săptămâni, vor fi gata toate actele, iar săptămâna viitoare angajații DRDP Braşov şi Cluj vor putea intra în şantier”, a scris Cristian Chirteş pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că tronsonul Iernut – Chețani al autostrăzii Transilvania urmează să fie finalizat până cel târziu la data de 1 iulie, în timp ce pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii, stadiul fizic este de doar 35%, fiind luată în discuție inclusiv varianta reluării licitației pentru desemnarea constructorului.

Autostrada Câmpia Turzii-Târgu Mureş este împărțită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni și Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri şi Lotul 2, pe porțiunea cuprinsă între Ogra și Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, au fost date în folosință în anul 2018, Lotul 3, între Iernut și Chețani, cu o lungime de 17,9 kilometri, este într-un stadiul avansat de execuție, iar porțiunea dintre Câmpia Turzii și Chețani, cu o lungime de 15,6 kilometri, este în mare întârziere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.