Economie

Subsidiarele Daimler de la Cugir și Sebeș își reiau treptat activitatea

Unitățile Daimler de la Sebeș și Cugir speră să revină în curând la normal în ceea ce privește activitatea, după o reluare treptată a acesteia în ultimele săptămâni, a afirmat, vineri, managerul Star Transmission& Star Assembly (subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir – nota red.), Klaus Eichhorn, la finalul vizitei efectuate la Sebeș de premierul Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului.

„Prezența dumneavoastră aici, la Star Assembly, subliniază importanța celor două locații de producție din România, aici și la Cugir. (…). Pandemia CoVid-19 este pentru toți o mare provocare. (…). Prioritatea noastră rămân flexibilitatea și siguranța locului de muncă. Mulțumită programului de șomaj tehnic, suntem capabili să gestionăm această criză”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Klaus Eichhorn.

El a adăugat că au fost făcute pregătiri intense pentru întoarcerea echipei la muncă, pentru ca oamenii să se simtă cât mai bine protejați.

„Am luat măsuri din timp și am implementat o strategie amplă de protecție împotriva infectării, elaborată pe baza evaluării de risc: curățenie, echipamente individuale de protecție, reguli de distanțare, ajustarea spațiilor comune, a transportului, măsurarea temperaturii corpului și altele”, a explicat Eichhorn.

Managerul a adăugat că fabricile din Sebeș și Cugir joacă „un rol important” în livrarea de componente și transmisii de ultimă tehnologie către fabricile de autoturisme din întreaga lume ale concernului.

„După oprirea dură a operațiunilor cauzată de noul coronavirus, unitățile de producție Mercedes Benz de la Sebeș și Cugir și-au reluat treptat activitatea începând cu 21 aprilie. După patru săptămâni, (…) operăm și sperăm să revenim la normal în curând. Înțelegem că afacerea noastră este crucială pentru România, la toate nivelurile – investiții, locuri de muncă, taxe, export (…) Acest restart este un semnal pozitiv pentru întreaga industrie (…) Suntem optimiști că ne vom reîntoarce la nivelul normal de producție curând”, a evidențiat reprezentantul Daimler.

Klaus Eichhorn a făcut referire și la faptul că grupul Daimler știe să-și îndeplinească și „responsabilitatea socială”, producând, de exemplu, viziere pentru cei din „linia întâi”.

„În continuare, dorim să oferim sprijin prin producerea de aparatură medicală”, a mai spus acesta.

Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și mai mulți miniștri s-au aflat vineri într-o vizită la Star Assembly Sebeș, parte a concernului Daimler.

Cele două societăți, Star Transmission și Star Assembly, numără peste 3.000 de angajați.

Star Transmission a fost înființată în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experiența locală de două secole în prelucrarea metalelor și expertiza concernului german, unul din liderii pieței mondiale de mașini premium și vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acționar unic al Star Transmission Cugir și a deschis și Star Assembly Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.