Administrație

Parcurile din Alba Iulia au fost redeschise

Parcurile din Alba Iulia au fost deschise pentru plimbări sau exerciţii fizice individuale, iar cei care vor alege să petreacă timp liber aici vor utiliza măști de protecţie facială și vor aplica toate măsurile de distanţare socială, a anunţat, sâmbătă, Primăria.

Potrivit unei decizii luate de membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Alba Iulia, se deschid toate parcurile din municipiul Alba Iulia pentru plimbări în aer liber sau exerciţii fizice individuale, fără a fi permisă formarea unor grupuri mai mari de trei persoane în cazul în care acestea nu fac parte din aceeași familie.

„Albaiulienii care vor alege să petreacă timp în parcuri vor utiliza măști de protecţie facială care să le acopere nasul și gura și vor aplica toate măsurile de distanţare socială. Se menţine recomandarea purtării mănușilor de protecţie de unică folosinţă”, se menţionează în hotărârea CLSU.

Aceleași obligaţii și recomandări sunt și în cazul celor care vor vizita Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad”, care se redeschide și va funcţiona de marţi până duminică, între orele 9,00 și 21,00.

În ceea ce privește programul Pieţei Agroalimentare Centru, acesta se extinde luni, miercuri, joi între orele 8,00 și 16,00, iar marţi și sâmbătă între orele 7,00 și 16,00, duminică fiind închis.

„Comercianţii/producătorii și cumpărătorii au obligaţia purtării măștilor de protecţie facială care să le acopere nasul și gura și să păstreze distanţa de siguranţă de minimum 2 metri. Administraţia pieţei se va preocupa de derularea activităţilor de dezinfecţie după ora de închidere. Măsura controlului de specialitate, inclusiv măsurarea temperaturii comercianţilor/producătorilor, rămâne obligatorie. În cazul identificării de persoane cu temperatura mai mare sau egală cu 37,3° Celsius se va dispune măsura limitării accesului respectivei persoane în incinta pieţei agroalimentare”, au decis membrii CLSU Alba Iulia.

Activitatea talciocului rămâne suspendată.

Se menţine măsura obligatorie de purtare a măștilor de protecţie facială, care să acopere nasul și gura, în spaţiile potenţial aglomerate – pieţe agroalimentare, magazine/supermarketuri/ hypermarketuri, magazine de bricolaj ș.a., obligatorii atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători.

„Toaletele publice din Cetatea Istorică Alba Iulia își reiau programul de funcţionare normal (zilnic între orele 08,00 – 22,00). Se vor amplasa dispozitive cu dezinfectanţi, se vor intensifica măsurile de dezinfecţie și curăţenie pentru asigurarea unui climat de siguranţă a sănătăţii publice. Utilizatorii grupurilor sanitare și personalul vor utiliza măști de protecţie facială care să le acopere nasul și gura și vor aplica toate măsurile de distanţare socială”, au stabilit membrii CLSU.

Se menţine măsura obligatorie a controlului medical în toate sediile instituţiilor publice din Alba Iulia, unde personalul de specialitate se va asigura că toate persoanele care au acces în clădire își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectanţi puși la dispoziţie în mod gratuit de către administraţia instituţiilor, respectiv va verifica temperatura fiecărei persoane care are acces în respectiva instituţie. În cazul identificării de persoane cu temperatura mai mare sau egală cu 37,3 grade Celsius se va dispune măsura limitării accesului respectivei persoane în incintă. Totodată, se menţine măsura obligatorie de purtare a măștilor de protecţie facială, care să acopere nasul și gura, și recomandarea purtării mănușilor de protecţie de unică folosinţă.

Bazele sportive rămân închise, însă sportivii de performanţă le pot utiliza, însă strict în baza aprobării de către CLSU a unei cereri formulate în scris către Primăria municipiului Alba Iulia. Pentru a intra în analiză o astfel de cerere, solicitantul
trebuie să facă dovada legitimării la un club sportiv.

Transportul public local operat de Societatea de Transport Public Alba Iulia va respecta programul stabilit pentru perioada de vacanţe școlare, excepţie făcând transporturile organizate pentru personalul agenţilor economici. Măsurile de dezinfecţie rămân obligatorii. Purtarea măștii de protecţie facială care să acopere nasul și gura este obligatorie pentru pasageri. Măsura purtării mănușilor de protecţie este recomandată. “Persoanele care nu respectă aceste reguli nu vor avea acces în mijloacele de transport în comun. Aplicarea acestor prevederi revine operatorului de transport în comun”, a mai decis CLSU Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.