Social

Vitezomani pe autostrăzi. Opt șoferi depistați cu viteze de peste 200 km/h

Fotografie de arhivă

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi din Poliția Română au depistat, în weekend, opt șoferi care au pus în pericol traficul rutier pe A1, A2, A3 și pe A10, fiind înregistrați de aparatele radar în timp ce rulau cu viteze de peste 200 km/h.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, transmis luni Agerpres, „pe autostrada A1, București – Râmnicu Vâlcea, patru persoane au fost depistate de polițiști conducând cu viteze de peste 200 km/h. Alte două persoane au fost sancționate pentru că au fost depistate, pe A2 București – Constanța, conducând cu 212 km/h, respectiv 207 km/h”.

De asemenea, pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu, sensul de mers spre Câmpia Turzii, kilometrul 16, polițiștii au depistat o persoană conducând un autoturism cu viteza de 201 km/h.

Pe autostrada A10, tronsonul Aiud – Turda, sensul spre Aiud, km 48, o altă persoană a fost depistată conducând un autoturism cu viteza de 202 km/h.

„Cele opt persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile”, arată sursa citată.

Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.