Educație

Dezbateri online în sprijinul viitorilor candidaţi, organizate de universitatea din Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a demarat E-Caravana Admiterii 2020, în cadrul căreia, săptămânal, organizează dezbateri publice despre programele universitare, oportunităţile de studiu, facilităţile oferite candidaţilor şi etapele admiterii.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, Agerpres, de către Biroul de Presă al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, „în încercarea de a veni în sprijinul elevilor de liceu din anii terminali (și nu numai) prin activități de consiliere și orientare școlară și profesională, Universitatea «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia a demarat E-Caravana Admiterii 2020, în cadrul căreia, în fiecare zi de vineri, cu începere de la ora 13.00, pe platforma Zoom, se organizează dezbateri publice despre programele universitare, oportunitățile de studiu, oferta de burse interne, naționale și internaționale, facilitățile oferite candidaților, etapele Admiterii și alte aspecte importante ale vieții studențești din Alba Iulia (activități recreative, condițiile din căminele studențești, Liga Studenților ș.a.)”.

La aceste întâlniri online participă cadre didactice, studenţi, absolvenţi şi parteneri instituţionali care, potrivit comunicatului, pot consilia, corect şi eficient, deopotrivă elevii şi părinţii, în evaluarea ofertei educaţionale şi în luarea deciziilor optime, care să permită valorificarea profesională a pasiunilor, competenţelor şi talentelor tinerilor.

Pentru toți cei care doresc să participe la aceste întâlniri online, organizatorii vor transmite, săptămânal, pe site-ul oficial (www.uab.ro, la rubrica Evenimente) și pe pagina de Facebook a UAB link-ul prin care elevii se pot conecta liber la grupul de dezbateri și Id-ul evenimentului.

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, o instituție de stat, a fost înființată în anul 199. Atunci avea o singură facultate, cea de Științe Umaniste, cu specializările Istorie și Teologie Ortodoxă, și un Colegiu Tehnic și Economic. Acum, Universitatea din Alba Iulia are cinci facultăți – de Istorie și Filologie, Științe Economice, Științe Exacte și Inginerești, Drept și Științe Sociale, Teologie Ortodoxă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.