Mozaic

O lucrare semnată de Adrian Ghenie a fost adjudecată la 20.000 de euro

Portretul lui Adrian Ghenie (fotografie de Oliver Mark, Berlin 2014, Collection of the Bucovina Museum)

Lucrarea „Natură statică în atelier”, semnată de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor contemporan român, a fost adjudecată, marți seara, la prețul de 20.000 de euro, la Licitația de artă postbelică și contemporană, inclusiv fragmente din colecția scriitoarei Ileana Vulpescu și din colecția Jean-Philippe Guilbert, organizată online de Artmark.

Tabloul a fost estimat la suma de 3.000 – 5.000 de euro.

Cel mai bine cotat lot al sesiunii – tabloul „Holy week” de Şerban Savu, estimat la 20.000 – 30.000 de euro, nu a fost adjudecat.

Printre lucrările adjudecate la sume ridicate s-au numărat: „Dans pentru Sfântul Sebastian” de Vladimir (Mirel) Zamfirescu și „Muza” de Sabin Bălașa – fiecare la 9.500 de euro, „Vas cu flori” de Alexandru Ciucurencu – la 9.000 de euro, „The end of story” de Gheorghe Fikl – la 7.000 de euro, „Veneția” de Constantin Piliuță – la 6.500 de euro.

Miercuri, Artmark organizează licitația „Vechi și nou”. Printre loturile scoase la vânzare se numără lucrări semnate de Salvador Dali, Henri Matisse, Rene Magritte, Marc Chagall, obiecte decorative și de mobilier.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.