Social

Pacienții cu tratament oncologic, testați la SJU Alba Iulia

Pacienții din oraşele Alba Iulia şi Teiuş şi opt comune învecinate care necesită tratament oncologic de specialitate sau intervenții chirurgicale care trebuie realizate în alte județe pot fi testați pentru CoVid-19 la spitalul din Alba Iulia, pe baza biletului de trimitere sau a scrisorii medicale.

„Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, prin Laboratorul de diagnostic molecular, dotat cu o linie completă de diagnosticare a virusului SARS-CoV-2, efectuează testarea pentru determinarea CoVid-19 în cazul pacienților oncologici sau cu alte afecțiuni grave care necesită intervenții medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenții chirurgicale ce trebuie realizate în alte județe. Testarea pentru depistarea CoVid-19, în situațiile sus menționate, se realizează în cazul pacienților care locuiesc în Alba Iulia şi în comunele învecinate (Vințu de Jos, Sântimbru, Ciugud, Ighiu, Galda de Jos, Cricău, Berghin, Meteş), respectiv în orașul Teiuș, întrucât pacienții din alte localități au posibilitatea să se deplaseze la spitalul de pe raza domiciliului – respectiv la cea mai apropiată unitate medicală – pentru a li se recolta probe biologice care vor fi analizate în laboratorul Direcției de Sănătate Publică”, se arată într-un comunicat dat publicității miercuri.

Practic, spitalul din Alba Iulia se alătură demersului inițiat recent de DSP Alba privind testarea CoVid-19 a pacienților oncologici, dar şi a celor cu alte afecțiuni grave care necesită intervenții medicale de specialitate urgente, fie că este vorba de tratament oncologic de specialitate sau intervenții chirurgicale ce trebuie realizate în spitale sau clinici din alte județe.

„Aceşti pacienți pot veni pentru recoltare cu o zi înainte de data la care sunt programați pentru intervenție, în curtea spitalului din Alba Iulia, la punctul pretriaj UPU 1, până la ora 11,00. Aici, vor prezenta, obligatoriu, bilet de trimitere de la medicul de familie pentru intervenția la care sunt programați sau scrisoare medicală. Recoltarea probelor biologice se va face doar în baza acestor documente”, se precizează în comunicat.

Pacienților li se vor prelua date de contact pentru comunicarea rezultatelor, cu respectarea confidențialității datelor cu caracter personal.

În cazul în care vor exista rezultate pozitive, SJU Alba Iulia le va transmite la DSP Alba, care va informa în regim de urgență persoanele în cauză, va începe ancheta epidemiologică și va lua măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

Testare gratuită pentru CoVid-19 a pacienților oncologici care fac tratament în alte județe

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.