Social

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a oferit 150 de tablete unor elevi nevoiași

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a distribuit 150 de tablete unor elevi cu posibilități materiale reduse, din Alba și Mureș, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Eparhia Alba Iuliei, în parteneriat cu cele 10 protopopiate din județele Alba și Mureș, a achiziționat 150 de tablete care au fost oferite elevilor cu posibilități materiale reduse, spre a le utiliza în vederea finalizării cursurilor și susținerii examenelor care vor fi derulate în mediul online, în contextul pandemiei cu noul coronavirus”, arată Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Astfel, în protopopiatul Alba Iulia au fost oferite 45 de tablete pentru elevi ai școlilor gimnaziale din Meteș, Cricău și Ighiu.

De asemenea, la inițiativa cadrelor didactice, cinci dispozitive electronice similare au fost dăruite elevilor Colegiului Național „Titu Maiorescu” din Aiud.

În protopopiatul Blaj, au fost oferite cinci tablete, respectiv trei la Liceul Teoretic din Teiuș și două la Școala Generală din Roșia de Secaș, elevii fiind identificați de către preoții parohi.

De asemenea, în protopopiatul Câmpeni au fost distribuite 12 tablete unor elevi defavorizați din Dealu Capsei, Bucium-Șasa, Mogoș, Trifești, Burzonești-Lazuri, Lunca Arieșului, Peleș, Vidra.

În protopopiatul Sebeș au primit tablete 15 elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 din Cugir, școlile gimnaziale din Vinerea, Vințu de Jos, Pianu de Sus, Răchita, Drașov, Doștat, Liceul cu Program Sportiv din Sebeș și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș. Dispozitivele au fost oferite elevilor care au obținut rezultate bune la învățătură și purtare, la sugestia cadrelor didactice.

În protopopiatul Târgu-Mureș au fost distribuite 20 de tablete pentru elevi din Târgu-Mureș, Milășel, Râciu, Ceuașu de Câmpie, Valea Izvoarelor, Cristești, Morești, Moșuni, Sângeorgiu de Mureș și Miercurea Nirajului.

De asemenea, opt tablete au fost oferite elevilor de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din Luduș și Școala Gimnazială din Iernut, în protopopiatul Luduș. 15 dispozitive au fost oferite mai multor elevi din cuprinsul a șase comunități parohiale din protopopiatul Reghin – parohia „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, parohia Gurghiu, parohia Beica, parohia Idicel-Sat, parohia Frunzeni și parohia Deda.

În protopopiatul Sighișoara au fost oferite cinci tablete, două laptopuri și două computere unor elevi de la Școala Gimnazială „Zaharie Boiu” și de la Școala Gimnazială „Radu Popa”, ambele unități fiind în municipiul Sighișoara.

„În protopopiatul Târnăveni, au fost distribuite 10 tablete pentru elevi cu o situație materială precară de la Școala Gimnazială «Avram Iancu» din municipiu, la recomandarea directorului adjunct al instituției de învățământ”, mai menționează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.