Sport

Mai multe baze și facilități sportive ar putea fi redeschise în Alba Iulia

Unele baze sau facilități sportive din Alba Iulia, publice și private, vor putea fi redeschise de sâmbătă, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

„Începând de la acest sfârșit de săptămână (23.05.2020), Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis redeschiderea unor baze sau facilități sportive din municipiu. Decizia se aplică atât facilităților sportive publice, cât și private. Este vorba despre pista de atletism a Stadionului Cetate, terenurile de tenis și pistele de carturi din Alba Iulia”, se menționează într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres, de Primăria Alba Iulia.

Astfel, pista de atletism a Stadionului Cetate Alba Iulia va putea fi folosită pentru practicarea atletismului de către sportivi profesioniști sau amatori. Concomitent în interiorul stadionului pot fi maximum 30 de persoane, iar în timpul practicării antrenamentului sportiv nu se vor forma grupuri mai mari de 3 persoane. Programul va fi zilnic, între orele 8 și 13 și 16 și 21.

Terenurile de tenis de câmp vor fi disponibile atât pentru antrenamente, cât și pentru meciuri de simplu. Se pot practica tenis de câmp sau tenis cu piciorul. Pe terenuri pot fi prezente maximum trei persoane, respectiv doi jucători și un antrenor/arbitru.

De asemenea, se vor redeschide și pistele de carting, pentru derularea de antrenamente specifice.

„Încet, încet trebuie să revenim la o normalitate a vieții. Cum va arăta acest «normal» doar timpul ni-l va arăta. Cred însă că trebuie să facem pași siguri. Am propus Comitetului Local pentru Situații de Urgență redeschiderea unor baze sportive pentru sportivii de performanță și amatori: pista de atletism din incinta Stadionului Cetate, terenurile de tenis și pistele de carting. Totul în condiții de maximă siguranță pentru menținerea sănătății publice”, a declarat, potrivit comunicatului, viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul.

Accesul în toate aceste facilități/baze sportive publice sau private se poate face doar după măsurarea temperaturii corporale. Persoanelor ale căror temperatură este mai mare de 37,3 grade Celsius nu li se va permite accesul. În zona de acces se va asigura dezinfectant pentru mâini, pe care sportivii îl vor putea folosi în mod gratuit.

Purtarea măștilor faciale care să acopere nasul și gura este obligatorie la accesul în facilitățile/bazele sportive, până la începerea antrenamentului, respectiv după încheierea antrenamentului. Nu se permite deschiderea vestiarelor, sportivii au obligația să vină direct echipați pentru antrenament. Minorii pot avea un însoțitor.

Înainte, în timpul și după antrenament trebuie păstrată distanța de siguranță față de alte persoane de minimum 2 metri în perioadele de repaus și minimum 6 metri în perioadele de activitate fizică.

De asemenea, nu este permis accesul spectatorilor.

Operatorii privați de facilități sau baze sportive pot decide asupra reluării activității doar pentru sporturile și în condițiile menționate mai sus, precizează comunicatul autorităților locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.