Politică

Protest din mașini, organizat în Sebeș de A.U.R. împotriva „tăierilor abuzive” din păduri

George Simion spune că cele câteva companii austriece din domeniul exploatării lemnului „beneficiază aici de păduri ieftine și de guvern ieftin”

Oameni veniți din țară au participat, sâmbătă, la o acțiune în semn de protest pentru a condamna „tăierile abuzive din timpul stării de urgență”, organizată în municipiul Sebeș, unde funcționează o fabrică de cherestea și una care produce plăci de P.A.L., deținute de companii austriece.

Anterior începerii protestului, reprezentanții Jandarmeriei i-au adus la cunoștință organizatorului, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, că, în condițiile stării de alertă, orice manifestație publică este interzisă.

„Astfel de manifestări sunt interzise, tocmai pentru a asigura protecția participanților, în contextul epidemiei de coronavirus”, a transmis reprezentantul Jandarmeriei, care a solicitat respectarea legii, păstrarea distanței sociale și a altor măsuri de protecție.

Copreședintele AUR, George Simion, a subliniat că este o acțiune în semn de protest, nu un protest.

„Avem tot dreptul legal să fim aici, fiecare va sta în mașina lui, păstrând distanța între participanți. Vrem să respectăm legea”, a afirmat acesta. „Claxonăm și tragem un semnal puternic de alarmă”, a mai spus Simion.

Protestatarii au circulat cu mașinile prin oraș, străbătând străzile principale.

„În timp de pandemie, cât noi am stat în case, s-au tăiat pădurile. Aceste companii austriece beneficiază aici de păduri ieftine şi de guvern ieftin”, a spus George Simion, adăugând că „este timpul să facem dreptate pentru pădurile noastre”.

El a spus că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare în orașe precum Deva, Brașov, Rădăuți.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în ultimele două luni, Alianța pentru Unirea Românilor a primit „numeroase informații și semnale de la cetățeni din toate regiunile României cu privire la tăierile și transporturile de bușteni disproporționat de mari comparativ cu perioada anterioară”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.