Economie

Numărul angajaților unei firme din Sebeș testați pozitiv, în creștere

Numărul angajaților de la o fabrică din Sebeș infectați cu CoVid-19 este în creștere, ajungând la 41, după ce au mai fost depistați pozitiv încă 14 salariați, precum și 6 membri ai familiilor acestora, au informat, luni, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„DSP Alba face eforturi deosebite pentru limitarea și stingerea focarului de CoVid-19 de la operatorul economic unde au fost identificate până acum 47 de persoane pozitive (27 în data 24 mai și 20 în data de 25 mai), fiind vorba despre angajați și membri ai familiilor acestora. În cazul celor pozitivi, formele de boală sunt ușoare și medii, o parte dintre ei fiind simptomatici”, se arată într-un comunicat dat publicității luni.

Dintre cele 20 de persoane recent depistate, 14 sunt angajate ale acestei firme, iar 6 rude ale acestora.

„Testările continuă și azi (luni – nota red.), aceasta fiind cea mai complexă anchetă epidemiologică derulată de specialiștii DSP Alba de la începutul pandemiei și până acum, întrucât include zeci de persoane cu legătură epidemiologică între ele. În cadrul anchetei au fost realizate până în prezent peste 400 de teste prin metoda individuală, DSP Alba intervenind în week-end cu circa 8 echipe, totalizând peste 20 de angajați, la care se adaugă și cei din laborator – în jur de 10 oameni”, a precizat directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localități din județ, dar autoritățile nu iau în calcul măsura carantinării niciuneia dintre ele.

Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități specializate din județul Alba, pentru supraveghere și tratament.

„Depistarea din timp a cazurilor pozitive și izolarea acestora reprezintă pași siguri în vederea stingerii grabnice a focarului, precum și pentru scăderea de la o zi la alta a numărului persoanelor infectate. Asigurăm populația județului că DSP Alba a intervenit prompt și a luat toate măsurile care se impun”, a mai spus Alexandru Sinea.

Duminică au fost anunțate 27 de cazuri de CoVid-19 în rândul angajaților unei firme din municipiul Sebeș.

DSP Alba a dispus suspendarea temporara a activității operatorului economic, amendat, de asemenea, cu 10.000 de lei.

Principala cauza a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

În Sebeș mai este un focar de coronavirus, în cadrul Spitalului Municipal, unde s-au infectat cadre medicale și pacienți. Conducerea unității consideră că „factorul psihologic” a determinat o „relaxare prematură” a personalului.

În Alba au fost înregistrate, până luni, 345 de cazuri pozitive. Un număr de 236 de persoane s-au vindecat, iar 19 au decedat.

În județul Alba au fost prelucrate, duminică, 377 de teste, numărul total ajungând la 16.922.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.