Administrație

Primarul din Sebeș neagă zvonurile că orașul ar urma să intre în carantină

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, anunță că localitatea nu va intra în carantină, ca urmare a noilor focare de coronavirus descoperite aici.

„Informăm locuitorii Municipiului Sebeș, precum și companiile care își desfășoară activitatea pe raza unității administrativ-teritoriale, că la acest moment, nu se ia în calcul carantinarea sau închiderea orașului, în urma cazurilor pozitive înregistrate în ultimele zile”, afirmă primarul pe contul său de socializare.

„Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localități din județ, iar la această oră nu se pune problema carantinării nici uneia dintre ele. Toate persoanele depistate pozitiv vor fi internate în unități specializate din județul Alba, pentru supraveghere și tratament”, transmite și Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

De asemenea, DSP Alba mai informează că „virusul nu se transmite prin intermediul alimentelor, însă o igienă necorespunzătoare și nerespectarea măsurilor de distanțare socială pot duce la răspândirea lui”.

Autoritățile fac apel la populație să-și păstreze „calmul și responsabilitatea”. „Să aplicăm măsurile de protecție și de distanțare socială și să ne informăm numai din surse autorizate”, mai spune primarul municipiului Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.