Social

Alți angajați testați pozitiv CoVid-19 la fabrica din Sebeș. Acum sunt 49 de cazuri

Alte 12 cazuri de CoVid-19 au fost depistate în cadrul anchetei epidemiologice efectuate la o fabrică din municipiul Sebeș, unde numărul angajaților infectați a ajuns astfel la 49, potrivit informațiilor prezentate, marți, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Toate cele 12 noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore în Alba au legătură cu focarul de la fabrica din Sebeș, unde au fost efectuate în total aproximativ 600 de teste, la angajați și contacți ai acestora.

„Din cele 12 cazuri noi, 8 sunt în rândul angajaților, iar 4 în cel al contacților”, a precizat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

În total, numărul celor infectați cu CoVid-19 în legătură cu focarul de la respectiva fabrică a ajuns la 59, din care 49 de angajați și 10 contacți.

Cazurile pozitive depistate în cadrul acestei anchete epidemiologice sunt din mai multe localități din Alba.

Principala cauza a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

În Sebeș a mai fost semnalat, la sfârșitul săptămânii trecute, un focar de coronavirus, în cadrul Spitalului Municipal, unde s-au infectat cadre medicale și pacienți. De asemenea, un polițist, contact al unei asistente, a fost testat pozitiv.

În total, potrivit DSP Alba, numărul cazurilor pozitive a ajuns în județ la 357. Un număr de 238 de persoane au fost declarate vindecate, iar 19 au decedat.

Luni, în Alba au fost prelucrate 397 de teste. Numărul total de teste efectuate în Alba de la începutul pandemiei este de 17.319.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.