Economie

20 de noi cazuri de infectare cu CoVid-19 la fabrica din Sebeș

Alte 20 de persoane, rude ale angajaților infectați cu CoVid-19 de la o fabrică din Sebeș, au fost depistate pozitiv, manifestând forme ușoare și medii ale bolii, a informat, joi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

După ce, timp de două zile, în Alba nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus, joi s-a anunțat că 20 de persoane au fost testate pozitiv, dintr-un total de 445 de teste efectuate într-o singură zi.

„Cazurile nou apărute sunt contacți de familie ai unor persoane deja confirmate, identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice derulate de specialiștii DSP Alba în ultima săptămână. Noile cazuri nu reprezintă un nou focar, fiind răspândite pe teritoriul a 6 localități din județul Alba, în special în zone rurale”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Persoanele pozitive manifestă forme ușoare și medii ale bolii, cea mai mare parte a lor prezentând simptomatologie specifică. Acestea au fost transportate la spitale din județ pentru supraveghere și tratament.

În total, în Alba au fost confirmate cu CoVid-19 377 de persoane, dintre care 253 sunt vindecate. S-au înregistrat și 20 de decese.

Numărul total de teste efectuate în judeţ a ajuns la 18.312.

Un număr de 49 de angajaţi ai unei fabrici din municipiul Sebeș au fost confirmaţi cu noul coronavirus. De asemenea, 10 rude ale acestora au fost testate pozitiv zilele trecute.

Principala cauză a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deși angajatorul le-a pus la dispoziţie și au fost instruiţi în acest sens.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.