Economie

Mobilizare bună, șanse infime pentru finalizarea lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda în acest an | Video

Asociația Pro Infrastructură (API) a filmat din dronă toți cei 24,25 km ai lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, tronson cuprins între Aiud și Alba Iulia Nord.

Potrivit ONG-ului pentru infrastructură, proiectul de 550 milioane de lei, care are ordin de începere emis în decembrie 2014, trebuia să fie gata în 2016. Cu toate acestea, lotul 2 nu va fi terminat nici în 2020, având în continuare „birocrație nerezolvată” și „un constructor grec mediocru”. Este vorba despre compania Aktor, care a fost susținut în contract de partenerul român Euroconstruct, intrat între timp în insolvență.

Concluzia API vine drept replică la afirmațiile optimiste ale ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, care spunea deunăzi că „suntem foarte avansați cu 41 de kilometri pe Autostrada Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic” și că „se așteaptă ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an”.

„După ani întregi de avans în teren cvasi-inexistent, în ultimele săptămâni mobilizarea a cunoscut îmbunătățiri semnificative, iar stadiul fizic a ajuns la aproape 70%”, recunosc reprezentanții Asociației Pro Infrastructură. Într-adevăr, 139 de camioane, 26 de compactoare, 31 de excavatoare, dar și 8 buldozere au fost aliniate pe lotul 2, însă lucrările rămase de executat sunt simțitor mai multe decât pe tronsonul vecin.

API: „Suntem foarte rezervați cu privire la apariția luminiței de la capătul tunelului”

Conform API, s-a progresat la podul peste Mureș de la Rădești, la terasamente, rigole și șanțuri betonate de scurgere sau la secțiuni izolate de asfalt. Activitatea poate fi îmbunătățită substanțial în special pe partea de structuri nefinalizate și la așternerea asfaltului. Constructorul Aktor a pus în funcțiune și două stații de asfalt, respectiv două stații pentru ciment, după vizita pe șantier a premierului Ludovic Orban. Cu toate acestea…

„Suntem foarte rezervați cu privire la apariția «luminiței de la capătul tunelului», deoarece antreprenorul general are mari restanțe financiare către subcontractori, existând riscul ca în orice moment aceștia din urmă să stopeze lucrările. În plus, stâlpii de înaltă tensiune din nodul rutier Teiuș tot nu sunt mutați și blochează pasajul peste calea ferată din apropiere, punctul critic al șantierului”, se arată într-un mesaj pesimist al Asociației Pro Infrastructură.

De altfel, este solicitată oficialilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să urgenteze relocarea rețelei electrice buclucașe și să finalizeze procedurile prin care pot plăti direct subcontractorii celor de la Aktor. Altfel, finalizarea tronsonului până în noiembrie 2020, termenul promis de reprezentanții Executivului, va rămâne un vis neîndeplinit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.