Administrație

Stație de dezinfectare testată în premieră de Primăria Ciugud

Stație de dezinfectare pentru accesul în spații publice este un produs conceput și realizat în județul Alba

O stație de dezinfectare pentru accesul în spații publice, un produs realizat în județul Alba, a fost folosită în premieră în rândul instituțiilor publice de Primăria comunei Ciugud, care a verificat astfel utilitatea, rezistența și performanțele acestei soluții inventată în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres, stații similare au fost montate și în farmacia din comună, precum și în școala din Ciugud, unitate de învățământ în care stația de dezinfectare este folosită săptămâna aceasta de către elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de examen.

„Primăria Comunei Ciugud a folosit și a testat în decursul lunii mai o stație de dezinfectare pentru accesul în zone publice cu trafic intens, produsul fiind inventat și realizat în România. Administrația locală a stabilit un protocol cu o firmă din Alba Iulia, fiind prima instituție publică care a folosit noua stație de dezinfectare, denumită Freestand, și a verificat utilitatea, rezistența și performanțele acestei soluții inventată în contextul pandemiei de coronavirus. Stații similare au fost montate pentru folosire și testare în farmacia comunei precum și în școala din Ciugud, unitate de învățământ în care stația de dezinfectare este folosită săptămâna aceasta de către elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc de examen”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, stația permite dezinfectarea mâinilor, dar și a încălțămintei, putând fi amplasată la intrarea în instituții publice, unități de învățământ, magazine, hoteluri, supermarketuri sau în orice spațiu public cu trafic intens.

„Ciugudul a fost mereu un susținător al ideilor și produselor românești. La fel ca și în cazul altor soluții sau produse românești, am acceptat să fim primii care testează stația de dezinfectare pentru accesul în zone publice și ne bucurăm că recomandările noastre au dus, în final, la dezvoltarea unui produs util și rezistent. Suntem conștienți că, după relaxarea măsurilor impuse pentru prevenire și combaterea pandemiei CoVid-19, trebuie să ne gândim la siguranța celor care ajung în instituțiile publice, dar și a funcționarilor care lucrează cu publicul”, a spus, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Damian.

Stația românească de dezinfectare pentru accesul în spații publice a fost realizată în cadrul campaniei „Producem în România… pentru o Românie curată și sănătoasă”, campanie în care sunt incluse mai multe companii din Transilvania. Potrivit producătorului, costurile stației cuprind doar costurile de producție și materia primă, astfel încât soluția să poată fi accesibilă pentru un număr cât mai mare de potențiali utilizatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.