Social

Cugirean amendat cu 8000 de lei, după ce a anunțat că a pus o bombă la o primărie

Aflat sub influența alcoolului, un bărbat din Cugir anunța la 112 că a pus bombe prin țară

Un bărbat din Cugir a fost amendat cu 8.000 de lei pentru alertarea falsă a polițiștilor, după ce a sesizat, la 112, fapte ireale, printre care amplasarea unei bombe la o primărie din Dâmbovița, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, polițiștii din Cugir, au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat, de 40 de ani, din Cugir, cu privire la faptul că ar fi plasat o bombă la o primărie din județul Dâmbovița.

„Polițiștii din Cugir au demarat de îndată verificări, forțe de sprijin fiind angrenate în activități de depistare a apelantului, iar la scurt timp acesta a fost identificat la o locuință din apropierea domiciliului, fiind sub influența alcoolului. Din verificări a rezultat faptul că acesta nu ar fi părăsit orașul de domiciliu, iar faptele sesizate sunt false”, arată sursa citată.

Bărbatul este cunoscut pentru astfel de fapte, iar pentru că în ultimul an este pentru a doua oară când sesizează fapte nereale și alertează fals autoritățile, față de acesta polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă de 8.000 de lei, conform OUG 34 din 2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

De asemenea, polițiștii au luat măsura complementară de confiscare a telefonului mobil și a cartelei telefonice, de pe care a fost făcut apelul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.