Administrație

Pe locul întîi. DSP Alba se laudă cu procentul mare de testări realizate pentru depistarea CoVid-19

Directorul DSP, Alexandru Sinea, afirmă că județul Alba ocupă primul loc pe țară la numărul de testări raportat la populația județului

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunță că și-a făcut „încă de la început o prioritate și o misiune din testarea populației” pentru depistarea persoanelor infectate cu CoVid-19 și luarea tuturor măsurilor în vederea limitării răspândirii virusului.

Potrivit unui comunicat al instituției „există o serie de procente relevante privind rezultatele obținute în Alba ca urmare a unei testări susținute și neîntrerupte care se desfășoară în continuare în același ritm”. Astfel, până în acest moment, 6,67% din populația județului a fost testată, raportat la un procent de testare de 2,65% realizat la nivel național, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult.

În județul Alba, rata de vindecare este de 94,2%, superioară ratei de vindecare de 91,7% raportată la nivel național.

De asemenea, ca urmare a efectuării până în acest moment a peste 21.600 de teste, au fost identificate 1,9% persoane pozitive, raportat la 4% persoane pozitive identificate la nivel național.

Potrivit documentului dat publicității de DSP Alba, în județ au fost prelucrate 4,24% din totalul testelor realizate la nivel național. Cu acest raport, județul Alba ocupă primul loc pe țară la numărul de testări raportat la populația județului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.