Politică

Candidatul USR-PLUS la Primăria Alba Iulia vrea „locuințe ieftine” pentru familiile tinere

Pleșa se gândește la locuințe ieftine pentru tineri și creșe pentru copiii acestora

Oamenii sunt cea mai importantă resursă a unui oraș, fără de care nu pot exista planuri de dezvoltare urbane, afirmă candidatul USR-PLUS la Primăria Alba Iulia, Gabriel Pleșa, într-un comunicat dat publicității vineri.

„Putem și trebuie să facem mai mult pentru oamenii acestui oraș, în special pentru tinerii care fac primii pași în viața de familie”, spune candidatul la fotoliul de primar, considerând că aceștia „au nevoie, în primul rând, de un acoperiș deasupra capului, de o locuință la un preț accesibil. Nu orice tânără familie își permite, la prețul pieței, una dintre tot mai multele locuințe de lux, pentru a căror construcție actuala administrație eliberează avize și autorizații pe bandă rulantă”.

Candidatul USR-PLUS declară că, „din fericire”, există soluții.

„Există construcțiile de tip ANL, suportate de stat, există varianta ca administrația să construiască locuințe sociale, există variantele unor parteneriate public-privat, prin care să fie construite locuințe la prețuri limitate, cu adevărat accesibile tinerilor. Și îmi propun ca toate acestea să devină o prioritate a viitoarei noi administrații, care va trebui să rezolve sutele de cereri de locuințe sociale depuse în prezent la Primărie”, spune Pleșa.

În același timp, există un deficit mare în ce privește locurile disponibile în creșe. „Actuala administrație nici măcar nu a preluat din bunele practici din alte orașe, care subvenționează, total sau parțial, astfel de servicii pentru tinerele familii”, mai precizează candidatul USR-PLUS la Primăria Alba Iulia.

Pleșa mai cred că „putem scrie proiecte și face planuri pentru infrastructură, economia locală, cultură sau sport”, însă mai important ar fi „să facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi oportunități și condiții cât mai bune tuturor tinerelor familii din orașul nostru”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.