Mozaic

Cum se va decide ridicarea restricției accesului aparținătorilor la bolnavii internați

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, vineri, la Alba Iulia, referindu-se la posibilitatea ca aparținătorii să își viziteze rudele în spital începând de săptămâna viitoare, că acest lucru se va decide la nivelul fiecărei direcții de sănătate publică în parte.

„Evaluarea se face la fiecare județ în parte, la fiecare direcție de sănătate publică în parte, în funcție de evoluția pandemiei, în funcție de numărul de cazuri, în funcție de implicarea sau afectarea personalului medical de infecția cu COVID şi în funcție de evoluția la nivel național”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că, înainte de pandemie, o unitate medicală impunea carantină când exista un motiv serios, pe care îl decreta Direcția de Sănătate Publică.

Accesul aparținătorilor în spitale a fost restricționat total odată cu debutul epidemiei de CoVid-19, la începutul lunii martie, ca o măsură de precauție.

Ministrul Sănătății a vizitat vineri Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, despre care a spus că este un „exemplu pozitiv”, având „circuite” pe care ar vrea să le vadă şi în alte unități.

„Spitalul este un exemplu de bună comunicare între management, autoritate locală, autoritate județeană, tocmai în folosul pacientului”, a afirmat Nelu Tătaru.

Acesta s-a întâlnit ulterior, la sediul Instituției Prefectului, cu managerii spitalelor din Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.