Mozaic

Premierul Orban spune că obiectivul guvernului este construirea Autostrăzii Transilvania „așa cum a fost gândită”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, vineri, că obiectivul Guvernului este acela de a construi Autostrada Transilvania „așa cum a fost gândită”, iar investițiile în infrastructură sunt „prioritate zero” și vor beneficia de alocarea financiară necesară.

„Obiectivul nostru clar, limpede exprimat și angajamentul nostru este acela de construi Autostrada Transilvania așa cum a fost gândită. Deja, lucrurile sunt coapte, ca să zic așa, și se îndreaptă într-o direcție bună. Sigur că în toate procedurile de licitație va trebui să avem mare grijă să selectăm cele mai bune oferte care sunt făcute de cei mai buni constructori și care, într-adevăr, au demonstrat că au capacitatea de a face tronsoane de autostradă în termenii contractuali, mai ales în condițiile în care, vă repet, pentru Guvernul pe care-l conduc investițiile în infrastructură sunt prioritate zero și vor beneficia de alocare financiară la nivelul volumului necesar de decontare”, a afirmat Orban, prezent în județul Bihor la semnarea contractului pentru proiectarea unui nou tronson din Autostrada Brașov–Târgu Mureș–Cluj–Oradea.

El a subliniat că, potrivit anunțului ministrului Transporturilor, pentru acest obiectiv de investiții sunt licitații în curs pe toate tronsoanele care fac legătura între Târgu Mureș și Borș.

„De asemenea, aștept cu mare interes și legătura între Târgu Mureș și Brașov, (…) ca să se finalieze autostrada așa cum a fost ea proiectată”, a spus Orban.

Șeful Executivului a susținut că PSD s-a arătat „incapabil” să rezolve problema construcției Autostrăzii Transilvania.

„Așa cum PSD a semnat un contract care nu a putut fi realizat, simbolic, după 10 ani, în 2013, tot PSD a reziliat contractul cu firma respectivă (firma Bechtel – nota red.) și s-a arătat incapabil să rezolve problema construcției Autostrăzii Transilvania. (…) Şi aici, pe tronsonul Chiribiș – Biharia, să-i spunem, au fost, după Bechtel, alte firme, care, la fel, s-au dovedit incapabile să termine lucrarea, care au fost selectate nu se știe pe ce motive și care, la fel, și-au luat avansul, și-au făcut bagajele și au plecat”, a adăugat Ludovic Orban.

Aflat vineri într-o vizită de lucru în județul Bihor, premierul a participat, alături de ministrul Transporturilor, la semnarea Contractului de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, aferentă: Lot 2 – Subsecțiunea 3C2: Chiribiș – Biharia, km 30+550 – km 59+100.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.