Mozaic

Relaxarea și creșterea numărului de cazuri de infectare cu CoVid-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Alba Iulia, că cei care contestă starea de alertă trebuie să-și revizuiască atitudinea și poziția, în condițiile în care măsurile de relaxare duc la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu CoVid-19.

„Măsurile de relaxare tot timpul vor aduce o creștere a numărului de cazuri. Noi trebuie să gestionăm acest număr de cazuri și tocmai de aceea solicit pe această cale ca cei care sunt reticenți sau contestă o măsură de alertă să-și revizuiască un pic și atitudinea, dar și poziția. Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu. Realizând că totuși avem cazuri în comunitate și crescând în ultimele două zile, atunci avem o justificare”, a precizat Nelu Tătaru.

Acesta a adăugat că, pentru măsurile de relaxare propuse după 15 iunie, sunt avute în vedere unele contramăsuri, ce pot fi luate rapid, atunci când starea nu este favorabilă.

Ministrul Sănătății se află vineri într-o vizită de lucru în județul Alba, unde verifică modul de acordare a asistenței medicale în Spitalul Județean de Urgență din Alba-Iulia și are întâlniri cu personalul medical, precum și cu autoritățile sanitare și locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.