Mozaic

Tătaru, tras la răspundere pentru sporul bănesc promis pentru pandemie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, referindu-se la acordarea sporului de 500 de euro personalul medical implicat în lupta împotriva infecției cu virusul CoVid-19, că au fost „anumite implicații parlamentare care au modificat aceste legi”.

Pe de altă parte, ministrul a mai precizat că listele cu cei care primesc acest spor sunt făcute de managementul unităților medicale în care aceştia lucrează.

„Dincolo de nişte hotărâri de Guvern sau ordonanțe de urgență pe care le-am dat pe starea de urgență sau pe starea de alertă, au fost şi anumite implicații parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele vin de la managementul acelor unități medicale. Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecției cu CoVid, am specificat la un moment dat că toți cei care au avut contact cu un pacient infectat cu CoVid sau care au avut contact cu un suspect CoVid confirmat ulterior primesc acel stimulent. Politic, poate oamenii politici pot explica mai mult”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul a arătat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că acordarea acestor sporuri nu este o „loterie”, atâta timp cât şeful de compartiment şi managerul acelei unități medicale cunosc fiecare persoană în parte care a fost implicată în lupta cu virusul CoVid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.