Mozaic

Coronacriza. Ministrul Tătaru spune că am avut o accentuare a transmiterii comunitare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni că în ultimele zile s-a accentuat transmiterea comunitară cu noul coronavirus, însă nu într-un mod „exponențial”.

„Gândiți-vă că am avut două weekenduri mari la rând, de vineri până luni seara. Şi am avut şi o aglomerare populațională în diferite zone ale țării. S-a trăit acea senzație de libertate, am avut o accentuare a transmiterii comunitare. Mă refer nu exponențial, deocamdată, dar am avut o creştere iar acum noi ne pregătim de astăzi la a treia sesiune de relaxări şi atunci trebuie să ne gândim că în următoare perioadă va creşte, dar controlabil, numărul de cazuri. De aceea ne trebuie şi stare de alertă. Sunt zile cum a fost ieri, duminică, în care au fost recoltări mai puține, testări mai puține, dar sper astăzi să avem o scădere a numărului de cazuri noi. Urmează să evaluăm tot ce înseamnă întreaga săptămână trecută şi să ne pregătim după al treilea val de relaxări pentru săptămâna care urmează”, a afirmat Tătaru la Digi24.

El a făcut un apel către populație să respecte regulile de precauție, distanțarea socială.

„Toate cazurile se vor discuta particular, în funcție de creşterea numărului de cazuri, vedem unde au crescut, vedem care sunt focarele, le izolăm şi restricțiile vor fi doar acolo. Deocamdată ne pregătim pentru a treia serie de relaxări şi fac în continuare apel către populație să păstrăm acea precauție, să avem acea distanțare fizică”, a recomandat ministrul Nelu Tătaru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.