Economie

Aeroportul Internațional Sibiu reia transportul aerian de pasageri spre Germania

Aeroportul Internațional Sibiu a anunțat, marți, că a luat toate măsurile de prevenire individuale şi colective pentru protecția împotriva infectării cu noul coronavirus şi că este pregătit pentru relansarea traficului aerian de pasageri, fiind deja programate primele curse spre cinci destinații din Germania.

„Aeroportul Internațional Sibiu se pregăteşte pentru relansarea traficului aerian comercial regulat începând cu data de 17 iunie a.c. Odată cu ridicarea restricțiilor de zbor, Wizz Air a anunțat reluarea graduală a operațiunilor aeriene la aeroportul sibian înspre şi dinspre Germania. Primele zboruri programate pentru decolare în cursul zilei de miercuri sunt: Dortmund, Memmingen şi Karlsruhe Baden-Baden”, a precizat Aeroportul Internațional Sibiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit Aeroportului Internațional Sibiu, după primele curse programate, miercuri, spre Dortmund, Memmingen şi Karlsruhe Baden-Baden, acelaşi operator aerian va relua şi cursele spre Nurnberg şi Frankfurt Hahn, începând din 20 iunie, în condiții de siguranță sanitară crescută.

„În conformitate cu actele normative aplicabile, a precizat unitatea aeroportuară, nu se va permite accesul persoanelor a căror temperatură corporală, la intrarea în incinta aeroportului sibian, depăşeşte 37.3 grade Celsius. De asemenea, obligativitatea purtării măştilor de protecție, mandatată de autorități se aplică şi se va aplica în toate spațiile publice închise din incinta aeroportului sibian”, se menționează în comunicat.

De asemenea, în zonele de check-in, respectiv de procesare şi efectuarea a formalităților specifice de securitate, precum şi în alte zone în care pasagerii ar putea fi congestionați au fost instalate panouri de plexiglas şi au fost aplicate marcaje la nivelul podelei pentru asigurarea respectării distanțelor minime de 1,5 metri.

„Suntem optimişti că, pe măsură ce restricțiile impuse din cauza virusului SARS-Cov-2 vor fi ridicate, cererea de călătorie aeriană va reveni, iar companiile aeriene îşi vor ajusta operațiunile în funcție de necesități”, a spus directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Preşedintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu, Gabriel Tischer, a subliniat că sectorul aviației a fost unul dintre cele mai lovite domenii de către pandemia de COVID-19 şi că istoria aviației nu a cunoscut nicio altă criză cu efecte atât de profunde.

„Una din cele mai mari victime ale pandemiei CoVid-19 este sectorul aviației. Conform unor analiști, istoria aviației nu a cunoscut o altă criză cu efecte atât de profunde. După câțiva ani de evoluție foarte bună a Aeroportului Internațional Sibiu, care se îndrepta spre pragul de 1 milion de pasageri pe an, totul a luat o turnură dramatică, atunci când, peste noapte, toate zborurile spre și de pe aeroportul nostru au fost suspendate în acest context critic pentru întreaga lume. Ne bucurăm astăzi, după trei luni de interdicții, să împărtășim cu pasagerii noștri bucuria reluării zborurilor către Germania. Sunt încrezător că veștile bune vor continua în următoarele luni, sens în care vă asigur că depunem toate eforturile. Avem în derulare investiții importante, care se află sub calendarul aprobat de Consiliul de administrație”, a precizat Gabriel Tischer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.