Social

Un grad mai mare al vaccinărilor în mai, față de aceeași lună din 2019

O rată mai bună a vaccinărilor în rândul copiilor a fost realizată în Alba în mai 2020 față de aceeași lună a anului trecut, „în ciuda perioadei dificile” traversate, în care „atenția a fost concentrată cu predilecție pe problematica CoVid-19”.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, „este vorba despre campania de vaccinări obligatorii, desfășurată prin intermediul DSP Alba și dusă la îndeplinire de medicii de familie, cu concursul părinților din județ. Astfel, pentru luna mai 2020 se constată un grad mai mare al vaccinărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut: 680 de vaccinări BCG în mai 2020 față de 640 în mai 2019; 677 de vaccinări ROR în mai 2020 față de 588 în mai 2019; 279 de vaccinări Tetraxim în mai 2020 față de 248 în mai 2019. De asemenea, în luna mai 2020 au fost administrate 333 de doze ale vaccinului Adacel și 163 de doze ale vaccinului împotriva HPV, pentru aceste două tipuri de vaccin neexistând campanii de imunizare în anul precedent”, se menționează în comunicat.

Potrivit directorului executiv adjunct, Daniela Popa-Dreghici, „deși în această perioadă marcată de pandemie atenția opiniei publice a fost concentrată pe problematica CoVid-19”, este de precizat faptul că DSP Alba „nu și-a neglijat” nici celelalte atribuții și îndatoriri vizavi de sănătatea publică a cetățenilor județului.

„Pe această cale, DSP Alba dorește să mulțumească în egală măsură medicilor de familie și părinților. Primilor pentru implicare și eforturile depuse în asigurarea unei bune activități vaccinale prin ridicarea dozelor necesare, iar părinților pentru că au înțeles importanța vaccinării și, în ciuda pericolelor iminente din această perioadă, au mers cu copiii la vaccin”, a afirmat, potrivit comunicatului, Daniela Popa-Dreghici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.