Mozaic

Președintele Iohannis, apel către români: „Virusul nu pleacă în vacanță!”

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi, apel la români să se ferească în continuare de coronavirus, prin purtarea măștii de protecţie și igiena mâinilor, arătând că acest virus „nu pleacă în concediu sau în vacanţă”.

„Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în ultimele zile, în fiecare zi, un număr, zic eu, mare de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus – și astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus”, a spus președintele.

„S-a renunțat la multe restricții și s-au luat acele așa-numite măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu foarte, foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu, este în comunitate. Virusul nici nu pleacă dacă votează sau nu votează Parlamentul sau Opoziția. Am constatat că în zona politică, mai ales în așa-numita Opoziție, apar afirmații și poziții dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă și vă spun foarte clar: dragi români, feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante: masca vă protejează și îi protejează pe ceilalți, distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate, igiena mâinilor este extrem de importantă”, a mai spus șeful statului.

El a subliniat că nu se dorește reimpunerea măsurilor de restricţie, ci revigorarea activităţii economice și o viaţă cât de cât normală pentru români.

„Eu nu-mi doresc și cred că nici Guvernul nu-și dorește să avem noi restricţii. Eu vreau să avem o conformare foarte bună cu restricţiile care sunt în vigoare. Sunt puţine, sunt de bun simţ, sunt foarte utile. Nu ne dorim reinstaurarea unor restricţii decât în situaţia în care vedem că numărul de infecţii crește foarte mult și nu avem încotro”, a afirmat Iohannis, adăugând că „purtatul măștii este foarte important, păstrarea distanţei, spălatul pe mâini”.

Şeful statului a indicat că revenirea la starea de urgenţă este ultima soluţie pentru „atunci când vedem că nimic altceva nu funcţionează”.

El a mai spus că măsurile luate de Guvern în această perioadă au fost foarte bune și corecte.

„Măsura pe care am luat-o eu de instituire a stării de urgenţă a fost luată la momentul potrivit și o dovedește numărul relativ mic de cazuri din România în comparaţie cu alte state, dacă ne gândim la Italia, Franţa, SUA, unde, din păcate, numărul de bolnavi este de multe ori mai mare decât a fost la noi. Rezultatele confirmă validitatea și utilitatea și termenul corect în care s-au luat măsurile la noi din partea autorităţilor și din partea mea și a Guvernului”, a afirmat Iohannis.

Despre măștile de protecţie care ar trebui să ajungă la persoanele vulnerabile, el a susţinut că multe dintre acestea au ajuns la cei vizaţi, însă a admis că mai există probleme.

„Cu siguranţă mai sunt unele probleme și înţeleg că sunt în curs de rezolvare. Este obligatoriu să rezolvăm această problemă și trebuie rezolvată foarte rapid”, a adăugat Iohannis.

Președintele a făcut declaraţii la finalul unei vizite la Unităţile Mobile ATI din complexul Romexpo din Capitală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.