Administrație

Un primar grăbit. Nistor de la Sebeș anunță finalizarea lucrărilor la dispensarului din Kogălniceanu… la vară

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, anunță că, „în această vară”, vor fi finalizate lucrările de modernizare a dispensarului din cartierul Mihail Kogălniceanu.

Este vorba despre proiectul în valoare de 2,7 milioane de lei se derulează prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului din Sebeș.

Amplasamentul a fost predat firmei executante la sfârșitul lunii noiembrie 2019, iar obiectivul lucrărilor a fost acela de a crește numărul de cabinete medicale și implicit calitatea actului medical de care să beneficieze cetățenii municipiului Sebeș.

Conform proiectului, în urma intervențiilor de modernizare, învelitoarea clădirii a fost complet schimbată, iar spațiile au fost optimizate prin creșterea numărului de cabinete medicale: anterior, existau 7 cabinete, în curând vor fi funcționale 9 cabinete. La parter, au fost amenajate patru cabinete medicale, fiecare cu sală de tratament și grup sanitar, au fost îmbunătățite spațiile comune, au fost amenajate toaletele, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. La etaj, vor fi funcționale cinci cabinete medicale cu sală de tratament, grup sanitar și spații de deservire care să răspundă nevoilor medicilor de familie. Accesul la etaj se va realiza printr-un sistem adaptat persoanelor cu dizabilități.

Investiția este asigurată din fonduri bugetare. În perioada 2016-2020, Spitalul Municipal din Sebeș a dispus de un buget de peste 7,2 milioane de lei pentru investiții și dotări, la care se adaugă un milion de lei pentru lucrări de reparații și amenajări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.