Social

Aproape 200 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal a fost confiscat de polițiști

Fotografie de arhivă

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În urma unui control în teren polițiștii au confiscat 197 de metri cubi de material lemnos.

Vineri, 18 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare și completare a documentelor de proveniență și însoțire a materialelor lemnoase de către emitenți.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că o societate comercială din Zlatna ar fi emis mai multe avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 197 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței reale.

Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 197 de metri cubi de material lemnos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.