Administrație

Aiud. Comitetul pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Aiud, întrunit marţi în şedinţă extraordinară la sediul Primăriei, a stabilit o serie de măsuri pentru limitarea inundaţiilor şi înlăturarea efectelor acestora, după ce mai multe străzi şi gospodării din localitate au fost afectate de ape.

„În urma şedinţei s-au luat următoarele măsuri: decolmatarea podurilor şi podeţelor cu ajutorul utilajelor grele puse la dispoziţie de Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba şi autorităţile locale, evacuarea apei din gospodăriile cetăţeneşti cu ajutorul motopompelor de către cei 40 de pompieri prezenţi la faţa locului cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 15 motopompe transportabile, 3 motopompe remorcabile şi alte mijloace de intervenţie, monitorizarea permanentă a debitului Văii Aiudului, a afluenţilor acesteia şi torenţilor, precum şi monitorizarea permanentă a stării traficului feroviar de către SNCFR”, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

La şedinţă au participat prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, prim adjunctul inspectorului şef ISU Alba, Costea Ovidiu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Alba, Traian Matiş, şi primarul municipiului Aiud, Oana Badea.

One Comment

  1. In urma inundatiilor unii cetateni ai orasului au beneficiat de fonduri banesti nemeritate. Cei carora apa le-a intrat in locuinta distrugand mobilier, pardoseala si suflete, nu au primit nimic. Domnul Popa in varsta de 88 de ani striga in zadar, e dezamagit de judecata unor reprezentanti ai primariei Aiud. Doamna primar i-a asigurat ca lista a fost trimisa la Alba Iulia, cei din Alba Iulia ii asigura ca pe lista fam. Popa nu se regaseste. Atunci ne punem o intrebare: Cine a gresit? Nu credeti ca toti vecinii domnului Ranca au fost despagubiti cu varf si indesat si cei carora apa le-a distrus agoniseala stau si striga in zadar?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.