Social

Inundații nocturne în Aiud. Primăria face apel la calm

Șuvoaie a apă au măturat municipiul Aiud în noaptea de luni și marți, determinând autoritățile locale să evacueze mai multe persoane.

Inundațiile au blocat opt străzi și au dus la întreruperea circulației feroviare.

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru evacuarea unei familii compusă din 2 adulți și un copil de 9 luni din municipiu. Opt străzi au fost inundate, iar circulația feroviară este momentan întreruptă. Două trenuri sunt blocate la km 413+100, au declarat reprezentanții ISU Alba.

Totodată, locuitorii din zona afectată au primit mesaj de alertă extremă prin Ro-Alert privind riscul de inundații înregistrat la nivelul UAT, în special în proximitatea Văii Aiudului.

„Autoritățile sunt în zonă şi gestionează situația. Vă rugăm să rămâneți calmi. Astfel de situații se gestionează cu răbdare”, indică reprezentanții Primăriei Aiud.

„Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane”, mai precizează autoritățile, precizând că deja „Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit (…) prioritățile de acțiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte”.

Reprezentanții Primăriei mai precizează că, „de îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operațiunea poate 2-3 zile după ce se retrag apele”.

One Comment

  1. Pingback: Aiud. Comitetul pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.