Social

Ajutoare de primă necesitate pentru locuitorii Aiudului

Filiala de Crucea Roșie a Județului Alba a distribuit marți ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundații în municipiul Aiud, informează organizația.

În urma inundațiilor înregistrate în zona Aiudului, care au provocat mari pagube materiale şi au determinat evacuarea mai multor persoane, Filiala de Cruce Roşie a Județului Alba în colaborare cu Primăria Municipiului Aiud au intervenit în comunitate prin oferirea de ajutoare de primă necesitate şi prin asigurarea de materiale necesare organizării unui spațiu de cazare pentru sinistrați.

Astfel, o echipă alcătuită din șase voluntari şi angajați s-a deplasat în teren, distribuind 500 l de apă potabilă pentru 30 familii situate pe strada Dorului din Aiudul de Sus, zona cea mai afectată de ploile abundente.

Totodată, la sala de sport Tribun Todoran a fost organizat un punct de cazare pentru 40 de persoane care sunt sau urmează a fi evacuate, din zona Aiud, asigurându-se următoarele bunuri de primă necesitate: paturi, lenjerii de pat, saci de dormit, apă și pachete alimentare care conțin conserve diverse, pâine, dulciuri și lapte. Pentru a fi respectate normele în vigoare, având în vedere pandemia de coronavirus, spațiul a fost amenajat corespunzător, punându-se la dispoziția sinistraților dezinfectanți de mâini și de suprafețe.

„Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba mulțumește companiei Atlas Transporte pentru sprijinul logistic acordat în vederea transportării bunurilor în comunitățile afectate, colaboratorilor de la Primăria municipiului Aiud, precum şi oamenilor care ne susțin, contribuind astfel activ la derularea în bune condiții a activității noastre umanitare”, se arată în comunicatul dat publicității de Filiala de Crucea Roșie a Județului Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.