Social

Crucea Roșie a distribuit ajutoare de primă necesitate în Șona și Cetatea de Baltă

Crucea Roșie – filiala Alba a distribuit miercuri ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundații în comunele Şona și Cetatea de Baltă.

„În urma inundațiilor înregistrate în data de 23 – 24 iunie în comunele Şona și Cetatea de Baltă, care au provocat mari pagube materiale, impunându-se evacuarea mai multor persoane, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba în colaborare cu autoritățile publice locale au intervenit în comunitățile afectate prin oferirea de ajutoare de primă necesitate și prin asigurarea de materiale pentru organizarea unui spațiu de cazare pentru sinistrați”, informează un comunicat al organizației.

Potrivit acestuia, o echipă alcătuită din șapte voluntari și angajați s-a deplasat în comuna Şona, distribuind 450 litri de apă potabilă și pachete alimentare unui număr de aproximativ 100 de persoane din satul Sânmiclăuș, zona din comună cea mai afectată de ploile abundente; pachetele alimentare au constat în zahăr, făină, ulei, pâine, conserve, dulciuri și lapte.

Totodată, la căminul cultural din Sânmiclăuș a fost organizat un punct de cazare pentru 29 de persoane care sunt sau urmează a fi evacuate, asigurându-se următoarele bunuri de primă necesitate: paturi, lenjerii de pat și saci de dormit. Spațiul a fost amenajat corespunzător, adaptat contextului actual, punând la dispoziția persoanelor sinistrate măști, dezinfectanți de mâini și de suprafețe.

Aceeași echipă a distribuit pentru 10 persoane din comuna Cetatea de Baltă alimente, apă, saci de dormit, lenjerii de pat și pături.

„Crucea Roșie își îndreaptă în această perioadă atenția către persoanele afectate de inundații, aducând mulțumiri colaboratorilor și voluntarilor care fac posibilă intervenția noastră în teren”, se menționează în comunicat.

Mai multe localități din Alba au fost afectate în urma precipitațiilor abundente înregistrate marți. Potrivit ISU Alba, au fost înregistrate precipitații mai însemnate cantitativ pe teritoriul localităților Aiud, Miraslău, Unirea, Ocna Mureș, Şona, Stremț, Ighiu, Livezile, Rîmeț, care au generat acumulări rapide de apă, scurgeri de pe versanți și creșterea rapidă a văilor, producând inundații.

În comuna Şona au fost inundate 30 de hectare de teren arabil și colmatate 20 de podețe și două străzi din satul Lunca Târnavei. În satul Sânmiclăuș, a fost inundată sala de sport și pe două străzi nivelul apei a ajuns la doi metri. Viitura a afectat un post Trafo, rămânând nealimentați cu energie electrică 476 de abonați. A fost spartă conducta de gaz. În Cetatea de Baltă au fost inundate o fermă agricolă, precum și 12 case și cinci străzi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.