Administrație

Locuințe modulare pentru sinistrații din Sânmiclăuș

Președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, a fost prezent la Sânmiclăuș

Persoanele din localitatea Sânmiclăuş, ale căror locuinţe au fost avariate sau distruse de inundaţii, vor fi mutate în zece containere modulare, aceasta urmând să fie predate în cursul zilei de vineri, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

„Astăzi, în jurul orei 11,30 – 12,00, în localitatea Sânmiclăuş, comuna Şona, urmează sa fie predate containerele modulare pentru locuit către persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de viitura produsă în data de 23 iunie. Containerele au fost repartizate ca urmare a solicitării adresate de prefectul judeţului Alba preşedintelui Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. La nivelul judeţului Alba au fost repartizate un număr de 10 containere – locuinţe modulare. Fiecare container – locuinţă modulară dispune de 4 paturi cu cazarmament aferent, aragaz cu butelie pe GPL etc”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Predarea containerelor către persoanele care au solicitat cazare se va face în prezenta prefectului judeţului Alba, Nicolae Albu, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, a reprezentantului ANRSPS Alba, Butuza Gabriel, a reprezentantului ISU Alba, Costea Ovidiu, precum şi a reprezentanţilor Primăriei comunei Şona.

Pompieri din cadrul ISU Alba şi militari din cadrul Batalionului 136 Geniu vor ajuta la mutarea persoanelor afectate de inundaţii.

Potrivit bilanţului transmis de ISU Alba, în urma ploilor abundente şi a viiturilor de săptămâna aceasta au fost inundate 185 de case şi gospodarii şi 13 obiective economice, 5 case au fost distruse sau avariate de ape, 21 de poduri sau podeţe au fost avariate sau colmatate, iar 28 de autoturisme au fost avariate.

Trei persoane au fost salvate cu ajutorul bărcilor pneumatice, între care s-a numărat şi un copil în vârstă de 9 luni, 8 animale au fost evacuate din calea apelor, iar 32 de persoane sinistrate au necesitat cazare asigurată de către autorităţile locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.