Administrație

Sebeș. Ziua Drapelului, celebrată printr-o expoziție la Muzeul municipal

Ziua Drapelului Național este celebrată, la Sebeș, vineri, 26 iunie 2020, printr-o inițiativă culturală a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș, care marchează debutul proiectului „exponatul lunii”, menit să valorifice și să promoveze în rândul comunității locale patrimoniul muzeal.

Cu ocazia Zilei Drapelului Național, în spațiul expozițional al Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș, va putea fi admirat tricolorul purtat de delegația care a reprezentat Sebeșul la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri de la Alba-Iulia din 1 decembrie 2018.

Ziua Drapelului Național este o sărbătoare laică, instituită în anul 1998, în cinstea aniversării celor 150 de ani scurși de la emiterea decretului privind adoptarea tricolorului roșu, galben și albastru ca steag național al tuturor românilor.

Supranumit, inițial, „stindard al libertății”, tricolorul românesc, prin modalitatea de dispunere a culorilor, întruchipează principiul egalității și al verticalității și este inclus în categoria simbolurilor naționale, alături de stema, sigiliul și imnul de stat al României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.