Mozaic

Dumitru Comănescu, „cel mai vârstnic bărbat al Planetei”, a murit la 111 ani

Dumitru Comănescu a fost, până sâmbătă, cel mai bătrân bărbat de pe planetă

Dumitru Comănescu, care a fost timp de o lună cel mai vârstnic bărbat al Planetei, a încetat din viață sâmbătă dimineața, la 111 ani şi 231 de zile, potrivit unui comunicat al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

„Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineață! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață şi credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăşi şi a învinge marile, dar şi micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate şi înțelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului ‘Vieți centenare’, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului Bucureşti şi, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață din lume”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, Alexandra Dobre.

Ea a spus că Dumitru Comănescu a lăsat amintiri de neuitat. „Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită căldură şi bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile şi îndemnurile optimiste şi ne-a lăsat amintiri de neuitat! Ne veți lipsi domnule Dumitru Comănescu! Odihnă veşnică!”, a adăugat Alexandra Dobre.

„Dumitru Comănescu a fost ‘omul poveste’, care a scris istorie. Iubitor de matematică, dar pasionat de plante, pasiune ce l-a condus către meseria de inginer agronom, s-a aflat în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al Doilea Război Mondial. A muncit cu pasiune timp de peste 70 de ani, a avut o viață cumpătată, mereu înconjurat de familie. A supraviețuit şi ne-a încurajat pe toți în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanțele atât de dragi şi va recita poezii doar îngerilor”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, județul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Secretul longevității sale a fost dragostea pe care i-a oferit-o familia, fiii, cei trei nepoți şi doi strănepoți, se mai menționează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.