Sănătate

Speranțe în coronacriză. Rezultate încurajatoare ale unui vaccin realizat în China

Primele teste realizate pe oameni cu un vaccin potențial creat de o companie chineză împotriva noului coronavirus sugerează că tratamentul, al doilea dezvoltat cu rezultate încurajatoare în studii clinice de China National Biotec Group (CNBG), ar putea fi sigur și eficient, informează Reuters.

Anunțul a fost făcut duminică de către reprezentanții acestei companii.

Vaccinul experimental, dezvoltat de filiala din Beijing a CNBG, a generat o concentrație ridicată de anticorpi în cazul tuturor participanților vaccinați în cadrul acestui studiu clinic de fază 1-2, la care au luat parte 1.120 de persoane, potrivit datelor preliminare ale experimentului, au anunțat reprezentanții CNBG într-un mesaj publicat pe platforma media WeChat, fără să dezvăluie însă alte detalii specifice.

Companiile și cercetătorii din China au primit autorizațiile necesare pentru a testa opt vaccinuri-candidate în teste realizate pe oameni în țară și în străinătate, iar China a devenit astfel un favorit important în cursa internațională ce vizează dezvoltarea unui vaccin eficient și sigur împotriva noului coronavirus, care a ucis aproape 500.000 de oameni pe plan mondial.

CNBG, afiliat companiei de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a anunțat la începutul lunii iunie că un alt vaccin-candidat al său, produs de divizia sa din Wuhan, a declanșat la rândul lui apariția unui procent ridicat și sigur de anticorpi în organismele participanților la un studiu clinic, potrivit unor rezultate preliminare.

Un vaccin trebuie să își dovedească eficiența în teste de “Fază 3” realizate pe pacienți umani, pentru care sunt recrutați mii de participanți, cu scopul de a dovedi că tratamentul este sigur și poate să primească autorizația de comercializare.

CNBG a anunțat marți că va demara Faza 3 pentru unul dintre vaccinurile sale potențiale în Emiratele Arabe Unite, fără să precizeze însă vaccinul la care a făcut referire în acel anunț.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.