Mozaic

Amenzi mai mari pentru șoferi, de la 1 iulie. Care sunt noile reguli de circulație?

De la 1 iulie, cuantumul amenzilor pentru circulație vor crește

Începând cu 1 iulie se vor aplica amenzi mai mari, dar se anunță noi schimbări atât pentru cei care vor să urmeze școala de șoferi, cât și pentru cei vârstnici care dețin permisul.

De la 1 iulie vor fi aplicate noi măsuri pentru șoferi. Una dintre ele prevede sancțiuni aspre pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce conduc, aceștia riscând să rămână fără permis 30 de zile. De asemenea, se vor aplica noi reguli pentru șoferii în vârstă, aceștia fiind nevoiți să facă controale medicale regulate pentru a putea conduce în continuare.

Vârstnicii cu permis au nevoie de control medical

Astfel, persoanele care depășesc vârsta de 70 de ani trebuie să se supună noii legislații, care prevede că acestea trebuie să fie evaluate de către un medic.

Medicii vor fi cei care stabilesc dacă șoferul respectiv mai are dreptul de a conduce, după ce analiza medicală este efectuată.

Amenzi mai mari

Noul Cod Rutier prevede sancțiuni aspre și pentru cei care calcă prea tare pedala de accelerație. Pasionații de viteză care depășesc viteza legală cu peste 60 de km/h, vor primi între 21 și 50 de puncte amendă.

Așadar, amenzile pentru viteză se vor situa acum între între 4.080 și 9.600 de lei, iar permisul se suspendă pentru un an de zile.

O altă regulă ce va intra în vigoare de la 1 iulie este una care privește persoanele ce vor să devină conducători auto. Cei care vor să ia permisul de conducere trebuie să aibă cel puțin zece clase terminate, altfel nu vor fi acceptați de instructorii auto.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.