Social

O angajată a Curții de Apel Alba Iulia a fost confirmată cu coronavirus

O angajată a Curții de Apel (CA) Alba Iulia a fost confirmată cu coronavirus, urmând ca personalul instanței să fie testat, fie individual – respectiv contacții direcți, fie prin metoda pooling – restul salariaților.

Potrivit unui comunicat transmis luni, Agerpres, de către CA Alba Iulia, în cursul zilei de duminică, un angajat a fost confirmat pozitiv la testul pentru CoVid-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara. Luni a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost identificați contacții direcți care urmează să fie testați individual. Pentru restul angajaților instanței va fi realizată testarea de grup prin metoda pooling, se menționează în comunicat.

„Până în prezent, niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare, iar colegii contacți direcți cu cel mai mare risc de infectare au rămas în autoizolare la domiciliu, urmând să fie testați individual”, au menționat reprezentanții CA Alba Iulia.

Aceeaşi sursă arată că activitatea instanței se desfăşoară în continuare în condiții normale, iar CA Alba Iulia „colaborează îndeaproape” cu reprezentanții DSP Alba şi urmează toate măsurile recomandate.

Luni, DSP Alba a anunțat că au fost depistate 4 noi cazuri de infectare cu CoVid-19, după ce duminică au fost prelucrate 163 de teste.

Numărul total de cazuri înregistrate în Alba de la începutul pandemiei este de 452.

398 de persoane au fost declarate vindecate, iar 24 au decedat, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor active este de 30.

Numărul total de teste efectuate în Alba a ajuns la 26.841.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.