Social

Teiuș. Capete de animale și camere de bicicletă, scoase din canalizarea orașului

Capete de animale, bucăți de covoare, camere de bicicletă, materiale de construcții și alte resturi au fost scoase din rețeaua de canalizare la cea mai recentă acțiune de curățare a unei stații de pompare din orașul Teiuș, spre revolta autorităților locale și a societății care asigură mentenanța stațiilor.

„O rețea de peste 20 km de canalizare deservește cetățenii din oraș, lucrare realizată în mai puțin de trei ani. Din păcate, așa cum arătam și cu alte ocazii, avem cetățeni, puțini la număr, care confundă canalizarea cu tomberonul de gunoi familial, aruncând tot ce le prisosește, lucru ce se poate observa în imaginile alăturate. O astfel de atitudine se răsfrânge asupra tuturor, iar ultima acțiune de curățare a stației de pompare (SP9) de pe strada Horea, care deservește străzile: Clujului (intersecția Progresului – str. Fermei), Fermei, Ardealului, Primăverii, Andrei Mureșanu, Progresului, Simion Bărnuțiu, Horea, s-a soldat cu avertismentul societății ce asigură mentenanța stațiilor că nu-și mai asumă nicio obligație, în condițiile în care s-au scos din canalizare capete de animale, camere de bicicletă, bucăți de covoare, materiale de construcții și cam tot ce nu-ți vine să crezi că poate ajunge în canalizare. Haideți să ne trezim, oameni buni, să dăm dovadă de simț civic, gândire mai profundă și responsabilitate!”, au transmis reprezentanții Primăriei într-un material postat, luni, pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit acestora, există pericolul iminent de a se deteriora grav pompele și sistemul de canalizare, lucru ce se va solda cu oprirea rețelei.

În consecință, reprezentanții Primăriei au lansat un apel tuturor cetățenilor de „bună-credință” pentru a-i identifica și sesiza Poliției Locale și Primăriei Teiuș „pe cei care-și bat joc de munca, efortul și banii investiți, întorcându-ne înapoi la condițiile primitive de care suntem pe cale de a scăpa cu toții (drumuri nemodernizate, lipsa canalizării)”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.