Social

Terasele și barurile din Alba au fost verificate de polițiști, jandarmi și inspectori sanitari

Polițiștii din Alba au verificat 350 de terase și societăți comerciale, în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba.

Potrivit acestuia, au fost aplicate 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și modul de amenajare privind distanțarea fizică și locul prevăzut între mese.

Verificările s-au desfășurat în perioada 26 – 28 iunie 2020, implicând 200 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Alba, dar și jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Agenției Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Aceștia au acționat în sistem integrat, în întreg județul, pentru verificarea modului de respectare a regulilor de distanțare socială, a măsurilor de protecție sanitară și pentru a preveni desfășurarea unor activități care ar conduce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Încadrul verificărilor efectuate la 350 societăți comerciale care au deschis terase sau baruri în aer liber, angajații și clienții acestora au fost consiliați cu privire la importanța purtării măștii de protecție, necesitatea respectării distanțării sociale și a normelor de igienă. Polițiștii au identificat nouă societăți comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a riscului în contextul actual.

Au fost aplicate 10 sancțiuni cu avertisment, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 (în valoare totală de 5.000 de lei), pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică.

De asemenea, polițiștii au constatat 84 de abateri de natură contravențională privind fapte de tulburarea a ordinii și liniștii publice, care au fost sancționate în baza Legii 61/1991, cu amenzi în valoare de 11.900 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.