Mozaic

Florin Roman: Foştii torționari ai regimului comunist să nu beneficieze de pensie de serviciu

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat marți că săptămâna viitoare va depune la Parlament un proiect de lege potrivit căruia nu vor mai beneficia de pensie de serviciu foşti torționari ai regimului comunist, directorii închisorilor comuniste şi cei care au primit sentințe definitive de crime împotriva umanității.

„Săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară, vom depune un nou proiect de lege, prin care extindem restricția cu privire la pensia de serviciu şi pentru cei care au fost torționari ai regimului comunist, spre directorii închisorilor comuniste, spre cei care, practic, au fost cu sentințe definitive de tortură, de crime împotriva umanității, pentru că nu mai vrem ca un fost comandant de puşcărie comunistă să meargă acasă cu 75.000 de lei şi să le râdă în nas celor pe care i-a torturat în închisorile comuniste”, a spus Roman la Palatul Parlamentului.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în unanimitate, proiectul de lege care prevede că nu vor beneficia de pensie de serviciu militarii, polițiştii şi funcționarii publici cu statut special, membrii Corpului diplomatic şi consular, judecătorii Curții Constituționale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curții de Conturi condamnați pentru infracțiuni de corupție.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea mai multor acte normative, în sensul instituirii unor prevederi potrivit cărora persoanele condamnate pentru infracțiuni de corupție să nu beneficieze de pensie de serviciu.

„Nu beneficiază de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor care au fost condamnați definitiv pentru comiterea unei infracțiuni de corupție dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracțiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”, prevede textul adoptat.

De asemenea, „nu beneficiază de pensia de serviciu militarii, polițiştii şi funcționarii publici cu statut special care au fost condamnați definitiv pentru comiterea unei infracțiuni de corupție dintre cele prevăzute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, dacă infracțiunea a fost săvârşită în calitatea pentru care persoana beneficiază/ar putea beneficia de pensie de serviciu”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.