Educație

Trei grădinițe vor fi deschise în perioada verii în Alba Iulia

Trei grădinițe vor fi deschise pe perioada verii în Alba Iulia, pentru funcționarea acestora în siguranță, autoritățile locale asigurând 3.000 de măşti de unică folosință pentru educatori şi personalul administrativ şi auxiliar, precum şi dezinfectant pentru mâini şi suprafețe.

Potrivit unui comunicat transmis de primărie, marți, Agerpres, în timpul verii vor funcționa: Grădinița cu Program Normal nr. 10, în perioada 29 iunie – 21 august, Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, în perioada 29 iunie – 24 iulie, şi Grădinița cu Program Prelungit nr. 9, în perioada 27 iulie – 21 august.

În perioada 27 iulie – 21 august, Grădinița cu Program Normal nr. 10 va fi deservită de personalul Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, unitate unde, pe perioada verii, se execută lucrări de reparații.

„Avem un program cursiv şi pentru această vară, cu trei grădinițe care vor asigura programe educative şi de recreere pe timpul verii, în cele mai sigure condiții şi maximum de competență. Am făcut tot ce putem pentru ca părinții să stea cât mai puțin îngrijorați şi cu mâna pe telefon în timpul serviciului”, a declarat, potrivit comunicatului, viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul.

Pentru funcționarea în condiții de siguranță, şi anume, pentru respectarea prevederilor Ordinului Comun 1076/4518/3936/2020 al Ministerului Sănătății, Ministerului Educației şi Cercetării şi Ministerului Muncii şi Protecției Sociale, Primăria Alba Iulia a asigurat 3.000 de măşti de unică folosință pentru educatori şi personalul administrativ şi auxiliar, precum şi dezinfectant cu aviz biocid pentru mâini şi suprafețe.

„În fiecare grădiniță se va face triajul epidemiologic de către personalul Serviciului Public de Asistență Medicală al Primăriei Alba Iulia”, mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.